Broderi

Broderier

Korssting på AIDA stof

Efter købt mønster fra f.eks. Permin


Disse broderier er som regel tænkt at til være ophæng, puder eller lignende, men i min verden kan de lige så godt bruges som f.eks. låg på en trææske.

Helt frit broderi

Egen komposition på basis af et stempel fra AI og med inspiration fra Tina Wessel og Sue Stone.


Det er egentligt et stempel som er beregnet til et "spinner kort" Det vil sige at der findes en for- og bagside og så kan man lave et kort, hvor parret spinner rundt.


Jeg har stemplet motivet på et stykke hvidt papir, scannet det på min Mac og herefter forstørret det til A4 størrelse. Jeg printede det ud og overførte motivet til et stykke hørstof. Næste step var at brodere personerne og "give dem tøj på".


Der er anvendt flere forskellige sting, f.eks. kontursting, bagsting, speckling, kædesting, korssting, spindelsvævsrose m.m.


Billedet er fremstillet under mit kursus på Skals i januar 2018, under kyndig vejledning af Tine Wessel.

Korssting på hør


F.eks. Susanne Stephansens design, som produceres af Fru Zippe.


Når jeg skal slappe af eller hvis jeg skal have broderi med på farten, så er det som regel tællebroderier, som folkevognene på kaffevarmeren til venstre.


Det er et eksempel på at jeg ikke bruger broderierne som de er tænkt at designeren. Denne bort er egentlig en del af en sengebort på et sengesæt til børn. Men jeg har valgt kun at brodere det ene motiv og vende det på højkant og bruge forskellige Flora Cotton broderitråd til hver bil.


Hvor andre hiver strikketøjet op af tasken, finder jeg broderiposen frem.

Frit broderi

"Tille's værksted for håndarbejde" er et meget inspirerende forum, hvis man ønsker at udbygge sine kompetencer inden for broderi.


Når mit hovederhverv og studier tillader det, så deltager jeg i alle de kurser og workshops jeg kan finde plads til i kalenderen.


De skønne kvinder bag Tille's - Anne & Marianne - er med til at gøre broderiet moderne med deres tilgang til det gamle håndværk.


Hyacinten er broderet på et viskestykke - som min mand mener er alt for fint til at bruge til at tørre opvasken med - er et af de projekter jeg har arbejdet med i Tille's regi. Ved hjælp af den slags projekter, får man lært at arbejde med forskellige teknikker og få noget brugbart ud af det. Hjemme hos os pudser vi briller med stil.